Középiskolásoknak

Fontos választás annak eldöntése minden felvételi előtt álló életében, hogy hol és milyen szakon folytatja tanulmányait. Ugyanakkor napjainkban rendkívül gyorsan változik a világ, a munkerőpiac folyamatosan átalakul, emiatt szinte lehetetlenség életre szóló hivatást választani. Egy biztos: ha vannak terveid, Magyarország első egyetemén, a mediterrán hangulatú Pécs városában, számtalan lehetőséget kínálunk annak megvalósítására.


Szeptemberben induló képzésekHonlapunkon, a PTE megújult felvételi oldalán, illetve a felvi.hu portálon is elérhetőek az induló alapképzések.Jelentkezni kizárólag E-felvételivelA felvi.hu E-felvételi felületén egyszerűen, gyorsan, a nap bármely szakában lebonyolíthatod a felvételi jelentkezést, és nyomon követheted az eljárás folyamatát.Jelentkezési határidő: február 15.Az általános felvételi eljárásban a végleges jelentkezéseket legkésőbb február 15-én éjfélig kell rögzíteni. A jelentkezés hitelesítésének határideje öt nappal később, február 20-án van.

 
Felvételi előtt állsz? Érdekel a matematika, az informatika, vonzódsz a természettudományokhoz, vagy a műszaki területen képzeled el a jövőd?

Gondold át, miben vagy a legjobb, milyen hivatás vonz
Ismerd meg a PTE széleskörű, színvonalas képzési kínálatát
Jeletkezz alapképzésre a felvi.hu felsőoktatási portálon
A ponthatárok kihirdetése után bátran vágj bele életed egyik legnagyobb kalandjába! Várunk rád!

Találd meg a hivatásod a PTE-n!

A Pécsi Tudományegyetem az ország egyik legnagyobb oktatási intézménye. Szinte nincs is olyan képzés, amit mi nem kínálunk. Segítségünkkel könnyűszerrel rátalálsz hivatásodra.

Pécs, a mediterrán hangulatok városa, s egyben nyüzsgő egyetemváros - egy olyan közeg, amelynél kiválóbb terepe nem is lehetne az önálló élet kezdetét, a felnőtté válás útjának utolsó szakaszát jelentő egyetemi tanulmányoknak. Fedezd fel az éléményt, légy részese a pécsi egyetemi életnek!

Ha az MTMI-hivatások után érdeklődsz, két kiváló, nagy hagyományokkal rendelkező Campuson számtalan lehetőséget kínál neked a PTE. A Természettudományi Kar a Dél-Dunántúli régió természettudományos kutatásainak legfontosabb szellemi bázisa, s emelett kiváló képzőhely. A Műszaki és Informatikai Kar jogelődjei révén pedig már több mint 50 éve a műszaki szakemberképzés bázisát jelenti a régióban. Tekintsd át a kínált lehetőségeket, és ne habozz utánajárni, melyik képzés alapozhatja meg a későbbi hivatásod!